Στην Ρωσία «κάνουν κύκλους» με rave parties και 90’s dress code (photos)

ravecentral

Λονδίνο, Βερολίνο και λοιπές μητροπόλεις πολιτισμού είναι γνωστές για τη νυχτερινή τους ζωή, τα μεγάλα clubs και τα ρεύματα μουσικής που εναλλάσονται ανάλογα με τη μόδα.

Τί ξέρεις όμως για το nightlife της Μόσχας? Εγώ προσωπικά απολύτως τίποτα, μέχρι που έπεσα πάνω στο νέο φωτογραφικό project της Sasha Mademuaselle στο Dazed.

Από ό,τι φαίνεται το rave επανέρχεται δυναμικά και στη Ρωσία γίνεται πατείς με πατώσε στα “Skotoboinya» parties. Και εξηγώ: Skatoboinya είναι ρώσικος όρος για το σφαγείο, και αν  στα Ελληνικά δεν ακούγεται καλά, στην Αγγλική του ερμηνεία (= Slaughterhouse) ακούγεται πιασάρικο. Πρόκειται για concept πάρτυ όπου συχνάζουν εκατοντάδες έφηβοι και το dress code είναι -τί άλλο?- casual ντύσιμο της δεκαετίας του 90. (Αυτή η εμμονή με τα 90’s μου αρέσει αλλά κάπου παίρνει γραφικές διαστάσεις. Κουβέντα όμως για άλλη ώρα.)

rave1

Ιδρυτές τους οι Kira Borisova και Viktor Eroshenko, οι οποίοι προηγουμένως διοργάνωναν τα  Witchout house parties στα οποία όλοι πήγαιναν ντυμένοι σπορ και στα μαύρα, ενώ χόρευαν bass νταρκίλες με trance samples.  Τα καινούρια Skotoboinya είναι εμπνευσμένα από την gabber, υποκατηγορία της 90’s techno που ξεκίνησε από το Rotterdam στα οποία το σύνηθες outfit ήταν 80’s – 90’s φόρμες.

rave2

«Το πρώτο πράγμα που βλέπεις στο χώρο και των 2 πάρτυ» λέει η Sasha, «είναι το πλήθος των εφήβων. Δεν μιλάμε για 200-300 αλλά για έναν εν πολλοίς μεγαλύτερο αριθμό. Το δεύτερο που θα προσέξεις είναι τα ντυσίματα. Στα Witchout θα δεις τα τελευταία συνολάκια της Supreme, Palace, Hoody by Air και Gosha Rubichinskiy. Λόγω δε των Skotoboinya, παίζει να αδειάζουν όλα τα κοντινά  vintage μαγαζιά από μεταχειρισμένα tracksuits της Adidas. Δεν παίζει επίσης να μην δεις τα τελευταία κομμάτια αθλητικών, προιόντα σχεδιαστικών συνεργασιών.»

rave3

«Σε αυτά τα πάρτυ πολλοί έφηβοι πίνουν αλκοόλ ή δοκιμάζουν ναρκωτικά για πρώτη φορά με τραγελαφικά ακόλουθα. Τα παιδιά προσπαθούν πραγματικά να αναβιώσουν το κλίμα των πάρτυ όπως τα έχουν δει σε παλιές vhs κασσέτες, στην πραγματικότητα όμως επικρατεί η εντύπωση ότι πρόκειται για ένα θεματικό dress up πάρτυ.»

rave4rave5 rave6 rave7 rave8 rave9 rave10 rave11

Το παραπάνω κείμενο πρωτοδημοσιεύθηκε στο blοg Wicked Vibes Bring The Jοy.