«Θεατής»: Μια ταινία μικρού μήκους χρηματοδοτούμενη από τους θεατές

theatis

Ο Θοδωρής Βουρνάς, σκηνοθέτης του κινηματογράφου και του θεάτρου, ξεκινά καμπάνια συλλογικής χρηματοδότησης για τη νέα του ταινία μικρού μήκους, με τον τίτλο «Θεατής».

Βασισμένη στον μονόλογο «Making Movies» από το θεατρικό έργο «Bedtime Stories» του Γιώργου Ηλιόπουλου και διασκευασμένη από τον Γιάννη Γεωργίου (σεναριογράφο του «The Republic»), η ταινία μάς συστήνει το Θάνο (Ορέστης Τζιόβας), έναν άνδρα που έχει αποκοπεί από κάθε συναίσθημα και παρακολουθεί τη ζωή του από απόσταση, σαν να είναι ταινία, επιλέγοντας τα πλάνα που θα μοντάρουν την καθημερινότητά του.

Οι υποστηρικτές της καμπάνιας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια παραγωγή «εκ των έσω», έχοντας πρόσβαση σε υλικό από τα γυρίσματα και επικοινωνία με τους δημιουργούς σε όλα τα στάδια παραγωγής της ταινίας. Μεταξύ άλλων και ανάλογα με το ποσό συνεισφοράς, θα λάβουν έντυπο υλικό (αφίσα, συλλεκτικό ημερολόγιο γυρισμάτων σε μορφή λευκώματος), ένα ψηφιακό αρχείο της ταινίας πριν προβληθεί σε φεστιβάλ, ακόμα και credit Συμπαραγωγού ή Παραγωγού στην ταινία.

Όλες οι συνεισφορές από 100 ευρώ και πάνω περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και δύο διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Στα Σκοτεινά – Making Movies» σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Βουρνά, που θα ανέβει για τρίτη χρονιά το φθινόπωρο του 2016 – μία παράσταση άρρηκτα συνδεδεμένη με την ταινία, αποτελούμενη από μονολόγους του έργου «Bedtime Stories» – ή όποια άλλη παράσταση του σκηνοθέτη για τη σεζόν 2016-2017.

Ο «Θεατής» αναμένεται να γυριστεί τον Μάιο και να ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού. Η καμπάνια χρηματοδότησης στο Indiegogo θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες και για να γίνετε μέρος της παραγωγής, επισκεφθείτε την σελίδα της ταινίας στο Indiegogo εδώ: https://www.indiegogo.com/projects/theatis-a-short-film-by-thodoris-vournas

 

Συντελεστές

Θοδωρής Βουρνάς, σκηνοθέτης

Ο Θοδωρής Βουρνάς φοίτησε στο τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας και σπούδασε στο τμήμα Σκηνοθεσίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Από το 2010 έχει σταθερή παρουσία στα κινηματογραφικά δρώμενα, έχοντας σκηνοθετήσει 5 ταινίες μικρού μήκους, που έχουν ταξιδέψει σε διεθνή φεστιβάλ. Παράλληλα, σκηνοθετεί και θέατρο, με πάνω από δέκα παραστάσεις στο ενεργητικό του.

Φιλμογραφία: Χωρίς Γάλα (2015), Εθελοντές (2013), Στην Άλλη Όχθη (2012), Η Μεγάλη Κομπίνα (2011),  Ποιος Δε Μετανιώνει (2010)

Γιάννης Γεωργίου, σεναριογράφος

Ο Γιάννης Γεωργίου σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και σκηνοθεσία φιλμ στη National Film and Television School της Αγγλίας. Δούλεψε στο Λονδίνο ως σκηνοθέτης και μοντέρ, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσε σεμινάρια σεναρίου και ηθοποιίας. Σήμερα, ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

CREDITS

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Σενάριο: Γιάννης Γεωργίου
Βασισμένο στον μονόλογο “Making Movies” από το θεατρικό έργο “Bedtime Stories” του Γιώργου Ηλιόπουλου


Πρωταγωνιστούν οι Ορέστης Τζιόβας και Δημήτρης Πετρόπουλος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Πέτρος Αντωνιάδης
Μοντάζ: Γιώργος Τσιρογιάννης
Σκηνογραφία – ενδυματολογία: Σοφία Κατσούρα
Διεύθυνση παραγωγής: Αργύρης Ζάχος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Μανώλη

Film festival strategy & distribution: NewBorn Short Film Agency

Παραγωγή: Θοδωρής Βουρνάς, Γιώργος Τσιρογιάννης, Αργύρης Ζάχος, Πέτρος Αντωνιάδης
Σε συμπαραγωγή με τις: Arctos Films, Protasis Productions, Creative Cut, NewBorn Short Film Agency

Facebook: www.facebook.com/theatisfilm
Indiegogo: bit.ly/theatis

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.