Η πρώτη σειρά του Studio Ghibli (Trailer) και οι συνεχιστές του

ronja

Έχουμε δει -αν όχι όλες- τις περισσότερες ταινίες του Studio Ghibli και οι Miyazaki είναι κάτι σαν το μακρινό μας σόι στην Ιαπωνία. O Totoro ήταν ανέκαθεν ιδανικός γείτονας, στέλναμε τα σέβη μας από το ’97 στην γαλαζοαίματη Mononoke, ακόμη και το δωμάτιο μας καθαρίζαμε για να είναι χαρούμενος ο Howl η Sophie ενώ δεν ξεχάσαμε ποτέ το όνομα της Chihiro και του Haku.

Μετά τα “The Wind Rises”, “The Tale of Princess Kaguya” και “When Marnie Was There” ανακοινώθηκε η προσωρινή παύση της λειτουργίας του Studio παράλληλα με την απόφαση του Hayao Miyazaki να συνταξιοδοτηθεί – πάλι.

Όπως αποδείχθηκε, o Hayao δεν πρόκειται να αποχωρήσει έτσι απλά κι επιστρέφει όπως φημολογείται  με μια ιστορία που δουλεύει εδώ και δύο δεκαετίες. Ευτυχώς για εμάς και το studio επέστρεψε με δώρα μια καινούρια ταινία (2016) αλλά και την πρώτη τηλεοπτική σειρά που αναλαμβάνει από την ίδρυση του. Αν και πρόκειται για παραγωγή του 2014 που προβλήθηκε δύο χρόνια πριν στην Ιαπωνία, μεταγλωττίστηκε φέτος στα Αγγλικά και θα κάνει πρεμιέρα στο Amazon, 27 Ιανουαρίου. Σκηνοθέτης των 26 επεισοδίων είναι ο γιος του Hayao Miyazaki, Goro και στο cast, σύμφωνα με το Dazed, συμμετέχει η Gillian Anderson (X-Files).

Η σειρά λέγεται “Ronja, the Robber’s Daughter” και βασίζεται στην ομότιτλη fantasy novel της Astrid Lindgren. Η Ronja μεγαλώνει με τον ληστή πατέρα της και τη συμμορία του ανάμεσα στα περίεργα πλάσματα του δάσους, και οι περιπέτειες της ξεκινούν όταν γίνεται φίλη με τον γιο του λήσταρχου της αντίπαλης συμμορίας.

* Χαρείτε το όσο μπορείτε Ghibli enthusiasts, γιατί δεν θα κρατήσει πολύ. Η εταιρεία δήλωσε ότι μετά το “The Red Turtle” δεν θα γίνει παραγωγός νέων films. Το στυλ και η αισθητική του θρυλικού studio ωστόσο έχει ήδη βρει συνεχιστές για να παραμείνει στις οθόνες μας, τόσο από τον διάδοχο του Hayao, Goro όσο και από το νεοϊδρυθέν (2015) Ponoc που μετράει στο δυναμικό του κάμποσους βετεράνους του Studio Ghibli όπως ο Yoshiaki Nishimura και ο Hiromasa Yonebayashi  (Mary and the Witch’s Flower).

Το κείμενο αναδημοσιεύεται από το Wicked Vibes Bring the Joy.