Το Off The Chain έχει γενέθλια και είσαι προσκεκλημένος

off

Το Off The Chain είναι το μαγαζί της καρδιάς μας (και του συκωτιού μας βεβαίως). Μας έχει φιλοξενήσει ήδη αρκετές φορές, έχει ανεχθεί τις μουσικές μας επιλογές (όταν ακούγεται το Danger Zone από τα ηχεία, τζογάρεις) αλλά πάντα στο τέλος της βραδιάς, όλοι φεύγουν με χαμόγελα τύπου Τζόκερ.

Αυτή την Παρασκευή και Σάββατο λοιπόν, κλείνει 2 χρόνια και όπως ήταν αναμενόμενο, θα τα γιορτάσει έτσι όπως πρέπει. Με μουσικάρες και αλκοόλ να ρέει άφθονο. Μιλήσαμε με τον Πάνο (τον κινητήριο μοχλό δηλαδή) για όλες τις λεπτομέρειες και για info που καλό είναι να ξέρεις. Dig in!

 

Πάνο, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, μιας και το όνομα είναι ιντριγκαδόρικο. Από που προήλθε το “Off The Chain”;

Off the Chain σε αυστηρή μετάφραση σημαίνει εκτός αλυσίδας, ελεύθερος από δεσμά δηλαδή.Ο βασικός λόγος της επιλογής της φράσης ως όνομα του μαγαζιού όμως ήταν η χρήση της ως ιδιωματισμός ο οποίος χρησιμοποιείται προκειμένου να περιγράψει μια ακραία καλή κατάσταση π.χ. το πάρτυ ήταν off the chain, δηλαδή ΄΄τα έσπαγε΄΄…

off2

 

Μετά από 2 χρόνια λειτουργίας, πόσο θεωρείς ότι το μαγαζί έχει κάνει την διαφορά στο θέμα διασκέδασης εντός των Αθηνών, μιας και είναι μοναδικό (έχω την εντύπωση πως κάτι παρόμοιο δεν υπάρχει);

Το Off the Chain δημιουργήθηκε έχοντας έναν στόχο αποκλειστικά…να υπάρχει ένα μαγαζί το οποίο θα είναι ακραία, ίσως και εμμονικά, ποιοτικό σε όλες τις εκφάνσεις του και ταυτόχρονα να προσφέρει διασκέδαση σε βαθμό που δεν γίνεται αλλού…και για να γίνω πιο σαφής…να μπαίνεις σε ένα μαγαζί το οποίο θα σε εντυπωσιάζει σαν χώρος (από το κτίριο έως την διακόσμηση), να κάθεσαι στην μπάρα και να συναντάς μία από τις πιο ενημερωμένες κάβες της πόλης και να έχεις την δυνατότητα να παραγγείλεις από την πιο απλή μπύρα μέχρι το πιο ΄΄ψαγμένο΄΄ cocktail ή ένα premium ποτό το οποίο είναι πραγματικά σπάνιο αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει ένα dancefloor στο οποίο γίνεται κυριολεκτικά χαμός με διάθεση και μουσικές τις οποίες δεν συναντάς αλλού. Όλα τα παραπάνω όμως να μην συμβαίνουν στην θεωρία αλλά στην πράξη…και αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο και όντως μοναδικό στην πόλη μας.

off4

Φημίζεστε για τα cocktails σας, την δυνατή μουσική και την απίστευτη συλλογή από εξώφυλλα comics (και άλλα άπειρα συλλεκτικά items, όπως το γαμάτο φλιπεράκι). Ήταν στο μυαλό σου από την αρχή το στήσιμο του “Off The Chain” ή εξελίχθηκε στην πορεία;

Γαμάτα φλιπεράκια καθότι μετράμε ήδη τρία εν λειτουργία και ένα ακόμα καθαρά διακοσμητικό ;-) Από την αρχή ήξερα ακριβώς που ήθελα να κατευθυνθεί το μαγαζί τόσο διακοσμητικά όσο και λειτουργικά. Απλώς στην αρχή τα διακοσμητικά στοιχεία ήταν σαφώς λιγότερα (όπως τα φλίπερ για παράδειγμα) και στη συνέχεια είχα την ευκαιρία να το εμπλουτίσω με αυτά ακριβώς που ήθελα καθότι μιλάμε για ορισμένα αντικείμενα τα οποία εκτός από ακριβά είναι και πραγματικά σπάνια και δυσεύρετα όπως η Lambretta μας η οποία χρονολογείται στο 1959 και άλλα πολλά.

off3
Τα περίφημα cocktails του μαγαζιού είναι ένα από τα δυνατά σας χαρτιά. Πως καταφέρνετε να διατηρείτε αυτή τη φήμη ρε μάγκες; Τι βάζετε μέσα και είναι τόσο εθιστικά;
Τα cocktails όπως και ολόκληρο το μαγαζί αποτελεί το αμάλγαμα της σχεδόν εικοσαετούς μου επαγγελματικής πορείας πίσω από τις μπάρες και τα decks καθώς και των ταξιδιών που έχω κάνει ανά τον κόσμο με βασικότερο σκοπό πέρα από την διασκέδαση την εξερεύνηση μου σε ότι αφορά τα bar και τα clubs.Τα cocktails είναι ένα από αυτά τα στοιχεία οπότε αυτό που γεύεστε είναι τα καλύτερα υλικά σε απόλυτο συνδυασμό με την προαναφερθείσα πείρα.

off5

Πες μου την πιο σουρεαλιστική στιγμή που έχεις ζήσει μέσα στο μαγαζί. Σίγουρα θα έχεις κάποια καλή ιστορία.

Αμέτρητες ιστορίες τέτοιου τύπου αλλά θα μου επιτρέψεις να σου απαντήσω ως εξής…ότι συμβαίνει στο Off the Chain,μένει στο Off the Chain… ;-)

Την Παρασκευή και το Σάββατο (16 & 17 Δεκέμβρη) το Off The Chain έχει γενέθλια. Τι ακριβώς θα παιχτεί αυτές τις 2 μέρες (πέρα από μακελειό στο dancefloor);

Στο Off the Chain ζούμε για ΤΟ ΠΑΡΤΥ… με ότι αυτό συνεπάγεται… την Παρασκευή και το Σάββατο λοιπόν φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε την μεγαλύτερη διήμερη ΠΑΡΤΑΡΑ που έχει γίνει ποτέ στο μαγαζί με πολλά δώρα και εκπλήξεις!!! Τα υπόλοιπα θα τα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι… ;-)

off6

off7

off8

 

 

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.