Το όγδοο βιβλίο «Harry Potter and the Cursed Child» έρχεται (στα γενέθλια του)

1

Μεγάλα τα νέα για όλους τους Μαγκλ που λατρεύουν και δεν χορταίνουν την επταλογία του Χάρι Πότερ.

Σύμφωνα με το Pottermore αναμένεται η κυκλοφορία του όγδοου βιβλίου «Harry Potter and the Cursed Child Parts I&II».

Αν και δεν πρόκειται για ένα μυθιστόρημα όπως τα προηγούμενα, οι αναγνώστες πρόκειται να έχουν στα χέρια τους το «next best thing» αφού θα τυπωθεί το σενάριο του αντίστοιχου θεατρικού έργου που θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Ιουλίου, βασισμένο σε μια ιστορία της J.K Rowling, του Jack Thorne και του John Tiffany.

Η πρώτη έκδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη της πρεμιέρας, στις 31 Ιουλίου που είναι και τα γενέθλια του Χάρι Πότερ.

Θα περιλαμβάνει το σενάριο κατά τις «preview perfomances» (=Theatre previews allow the creative team the chance to rehearse and explore scenes further before a production’s official opening night), ενώ αργότερα θα ανατυπωθεί ως «The Definitive Collector’s Edition».

Στον επίλογο του έβδομου βιβλίου είχαμε μείνει στην αποβάθρα 9 και 3/4, όπου ο Χάρι αποχαιρετούσε τα παιδιά του πριν το καθιερωμένο ταξίδι προς το κάστρο. Το «Harry Potter and the Cursed Child» συνεχίζει από εκεί και χωρίζεται σε δύο μέρη εξαιτίας «της επικής φύσης της ιστορίας».

Στην θεατρική παράσταση πρωταγωνιστούν οι Jamie Parker ως Χάρι, Noma Dumesweni ως Ερμιόνη και Paul Thornley ως Ρον.

 

Σε άλλα μαγικά νέα:

  • τον Οκτώβρη του 2016 περιμένουμε την κυκλοφορία της «Κάμαρας με τα Μυστικά» αυτή τη φορά σε εικονογράφηση του Jim Kay (την εικονογραφημένη Φιλοσοφική Λίθο μπορείτε να βρείτε ήδη στα βιβλιοπωλεία).

2

  •  Το 2017 είναι η χρονιά της εικοστής επετείου από την πρώτη κυκλοφορία της Φιλοσοφικής Λίθου, τότε που άρχισαν όλα.Το βιβλίο αυτό θα κυκλοφορήσει σε 4 διαφορετικές special εκδόσεις, μία για κάθε κοιτώνα (Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw, Hufflepuff).
  • Θα κυκλοφορήσει επίσης επανέκδοση του «Φανταστικά Πλάσματα και πού βρίσκονται» με νέο υλικό από τη συγγραφέα,
  • όπως επίσης και επανεκδόσεις των βιβλίων της βιβλιοθήκης του Χόγκουαρτς «Το Κουίντις ανά τους αιώνες» και «Οι ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου»

 

Θα μπορούσα να επισημάνω το άσκοπο πλην όμως πανούργο όλων των παραπάνω ανατυπώσεων επί ανατυπώσεων, θα καταλήξω όμως λίγο σιροπιαστά:

Ως Potter junkie, δεν θα σταματήσω καθώς φαίνεται να ξοδεύω χρήματα μέχρι να χρειάζομαι μια μικρή βιβλιοθήκη μόνο για αυτά τα βιβλία (εντάξει όχι όλα όσα κυκλοφορούν), κυρίως όμως ανυπομονώ για μια ακόμη δόση των περιπετειών του Χάρι, νέο υλικό από τον κόσμο που πρώτο αγάπησα στην λογοτεχνία του φανταστικού, τότε που περίμενα μάταια κι εγώ  -ζουμ στο δάκρυ- το ρημάδι το γράμμα.

 

Το παραπάνω κείμενο πρωτοδημοσιεύθηκε στο blog Wicked Vibes Bring The Joy.