Το πιο επικίνδυνο συγκρότημα στον πλανήτη επέστρεψε (και εμείς δεν το πήραμε χαμπάρι)

scissorfight-2016

Οι Scissorfight ξεπερνούν σε μουσική μεταμφίεση – σύμφωνα με την καταγωγή τους και τον Zakk Wylde (o oποίος είναι γέννημα θρέμα του New Jersey και όχι κάποιου χωριού στο νότο). Κατάγονται από το Portsmouth του New Hampsire αλλά βαθιά μέσα στην ψυχούλα τους δεν κουβαλάνε το intellectual στυλ του New England αλλά το αρκουδιάρικο – βγήκα για μπύρες με τα παλικάρια και το bar γέμισε σπασμένα δόντια – vibe του Tennessee. Βέβαια οι ίδοι έχουν βαφτίσει τον ήχο τους “acid mountain rock”. Όπως και να ‘χει, οι ταμπέλες είναι για τους δρόμους. Αυτά είναι λεπτομέρειες. Για όση ώρα οι κερατάδες παίζουν την καταλληλότερη μουσική στο σύμπαν για αλκοόλ και μπουνίδια (συνδυαζόμενα), νιώθεις πως οι τύποι δεν αστειεύονται. Έτσι κι αλλιώς έχουν μεγάλη εμπειρία.

Ντεμπούταραν το 1996 με το LP “Guaranteed Kill” – έναν χύμα επιληπτικό heavy rock meets punk δίσκο, με ύμνους σαν το “Chorocua Mountain Woman” μέσα.

Σαν σωστοί ξυλοκόποι που είναι, σχεδόν κάθε χρονιά κυκλοφορούν είτε EP είτε LP (από την δική τους Tortuga Recordings), με την μεγάλη βελτίωση – ωρίμανση για το μελλοντικό τους ήχο να έρχεται το 2001 όταν και κυκλοφορούν το μπουνταλάδικα υπέροχο “Mantrapping For Sport And Profit” μέσα στο οποίο συνυπάρχουν αρμονικά (χεχε) ένα από τα μεγαλύτερα χιτάκια τους, το “Blizzards, Buzzards, Bastards” με την επίσης πιασιάρικη ωδή για την πατρίδα τους, το “New Hampshire’s All Right If You Like Fightin”. Προφανώς και οι τύποι δεν πολυπαίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά.

Οι κυκλοφορίες κάθε χρονιά συνεχίζονται ενώ σταδιακά αποκτούν ένα ευρύτερο fanbase (cult και αυτό) ξεφεύγοντας από τα live σε bar γεμάτα μουστακαλήδες έτοιμους για τσαμπουκά, καταλήγοντας να παίζουν σε συναυλιακούς χώρους-κωλότρυπες στην ανατολική πλευρά των Η.Π.Α.. Μέχρι που έρχεται το σωτήριο έτος 2006 και μαζί ο καλύτερος τους δίσκος, το αρπάζω-μπύρα-από-το-ψυγείο-κοπανάω-το-χέρι-στον-τοίχο-έτσι-για-μαγκιά “Jaggernaut”. Must listen για κάθε τύπο που γουστάρει το μόρτικο heavy rock.

Και ενώ όλα είχαν πάρει το δρόμο τους (μέχρι και στο ελληνικό Metal Hammer είχε φτάσει η χάρη τους, αν θυμάμαι καλά), οι Scissorfight ανακοινώνουν την διάλυση τους. Μέχρι…πέρσι. Συγκεκριμένα, όσο εμείς προσπαθούσαμε να βάλουμε σε μια σειρά τους αγαπημένους μας δίσκους για το 2016, οι μάγκες στα μουλωχτά κυκλοφόρησαν στις 28 Οκτωβρίου το καινούργιο τους EP με τίτλο “Chaos County” και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του ’17 θα παίξουν live στο Desertfest του Λονδίνου.

Βοήθεια μας.

 

 

 

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.