Το Sex Criminals είναι sexy (προφανώς) και πρωτότυπο

sex

Δύο άνθρωποι που όταν κάνουν σεξ, σταματάνε τον χρόνο, κυριολεκτικά. Έτσι βρίσκουν ευκαιρία να αρχίζουν να ληστεύουν τράπεζες.

Το Sex Criminals εδώ και πολύ καιρό εδρεύει στις λίστες των καλύτερων on going comics, έχει κάτι τρελά εξώφυλλα που δεν το αφήνουν να περάσει απαρατήρητο, ενώ είναι ένα ακόμη δημιούργημα της Image (Saga, Deadly Class…) που αποδεικνύει πόσο ψηλά έχει φτάσει η εκδοτική. Η υπόθεση περιτριγυρίζει δύο ανθρώπους, τη Suzie, που αφηγείται τα πρώτα τεύχη και εξιστορεί την δική της σεξουαλική αφύπνιση, με ξεκαρδιστικό και τόσο μα τόσο ειλικρινή τρόπο και τον Jon, τον προβληματικό, αλλά πανέξυπνο φίλο της.

Όλος ο πρώτος τόμος είναι η ουσιαστικά γνωριμία τους και θυμίζει έντονα τηλεοπτικό rom com στη καρδιά της Νέας Υόρκης, όπου περπατάνε στους δρόμους μιλώντας ελεύθερα για τις σχέσεις τους, τους πρώην, τις ανασφάλειες και τις ελπίδες. Θα μπορούσε άνετα να είναι μία δίωρη ταινία στην οποία μιλάνε για σεξ (και όχι μόνο) και εσύ θα αδυνατούσες να πάρεις τα μάτια σου από την οθόνη. Μέχρι που συνειδητοποιούν πως αυτό που έχουν είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα υπέρ τους, αφού μπορούν απλά και εύκολα να ληστεύουν χωρίς να τους δει κανείς! Και εκεί έρχεται ο χαμούλης και η επονομαζόμενη sex police. Ενώ ο πρώτος τόμος λοιπόν εισάγει ουσιαστικά τους χαρακτήρες, στον δεύτερο το περιεχόμενο ωριμάζει, παίρνει μορφή και μπαίνει στην action-packed υπόθεση που θα δούμε να εξελίσσεται στα επόμενα τεύχη.

sex2

Το σχέδιο είναι αρκετά καλό και τα χρώματα που το ντύνουν ακόμη πιο εντυπωσιακά. Τα εφέ, που προσθέτουν όταν δείχνουν τον οργασμό και ο χρόνος σταματά, είναι σκέτη μαγεία! Η απήχηση που είχε στο κοινό ήταν ανέλπιστα καλή και πλέον θεωρείται μία cult επιλογή, που λίγοι ξέρουν, αλλά όλοι τους αγαπούν. Είναι τόσο αστείο που δεν σε αφήνει απλά να χαχανίζεις, αλλά να γελάς δυνατά και να χάνεις τις σελίδες του (μου έτυχε τρεις φορές), ενώ τα sex jokes είναι τα καλύτερα του είδους.  Δεν είναι ρομαντικό, γιατί είναι ρεαλιστικό και ωμό, αλλά είναι ειλικρινές και έξυπνο, στα πλαίσια φαντασίας των comics πάντα.

Κυκλοφορούν ήδη οι τρεις πρώτοι τόμοι (με 5 τεύχη ο καθένας), ενώ γίνονται συζητήσεις για να το φέρουν στη τηλεόραση. Yay!

Ελένη Σπανού


Ήμουν η παράξενη κοπέλα που θα πλησίαζε στο βιβλιοπωλείο αγνώστους για να τους προτείνει βιβλία που λατρεύει. Αργότερα το έκανα χόμπυ και το ονόμασα book blogging.