Το The Night Of είναι η καλύτερη σειρά του HBO για το 2016…

night of1

Ο Nazir Khan είναι ένας νεαρός (πακιστανικής καταγωγής) φοιτητής, born & raised Νεουορκέζος, ο οποίος ζει μαζί με την σκληρά εργαζόμενη οικογένεια του στο Queens. Ένα βράδυ τον καλούν σε ένα πάρτι και αποφασίζει να δανειστεί στα κρυφά το ταξί του πατέρα του για να πάει σ’ αυτό. Κατευθυνόμενος στο Μανχάταν, μια κοπέλα μπαίνει στο όχημα και αυτός αντί να αρνηθεί ευγενικά (μιας και δεν είναι η δουλειά του), σκλαβώνεται ξεκάθαρα από την ομορφιά της και αποφασίζει να την μεταφέρει όπου αυτή θέλει. Μετά από αρκετή ώρα, μπόλικο αλκοόλ, αρκετά ναρκωτικά και σεξ, ο Nazir ξυπνάει στην κουζίνα του διαμερίσματος της κοπέλας, ανεβαίνει τις σκάλες για να της πει πως έχει πάει αργά και πρέπει να φύγει, μόνο και μόνο για να την βρει νεκρή μέσα σε ένα λουτρό αίματος.

Και εδώ τίθεται το κλασσικό ερώτημα: εσύ τι θα έκανες στην θέση του;

Tα mini series είναι πλέον της μόδας και το HBO ξέρει πολύ καλά πως να το εκμεταλλευτεί. Μέσα σε 8 επεισόδια, βλέπουμε μια άκρως ρεαλιστική ιστορία να παίρνει σάρκα και οστά, κοινωνικά θέματα όπως η δικαιοσύνη, το σωφρονιστικό σύστημα, ο ρατσισμός ξεδιπλώνονται σωστά και δεν ξεχειλώνουν μέσα σε μια διδακτική αφήγηση (εκεί οφείλεται και το συγκρατημένο φινάλε).

night of2

Οι ερμηνείες τσακίζουν κόκκαλα, ο Riz Ahmed στον ρόλο του πρωταγωνιστή είναι εξαιρετικός αλλά ξεκάθαρα την παράσταση κλέβει ο τρισμέγιστος John Turturro στον ρόλο του δικηγόρου με το χειρότερο έκζεμα όλων των εποχών, ρόλος που ΠΡΕΠΕΙ να του χαρίσει βραβεία καθολικής αναγνώρισης.

Το The Night Of είναι ξεκάθαρα δράμα με ενέσεις αγωνίας, διαλόγων που παρακολουθείς με απίστευτη προσοχή και ειρωνικό κλείσιμο ματιού σε μια κοινωνία που εξακολουθεί να κάνει τα στραβά μάτια μπροστά σε κάθε είδους αδικία.

Είναι η σειρά που τελείωσε πρόσφατα αλλά δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.