Το The OA έβαλε γκολ στις καθυστερήσεις του έτους (και εμείς μείναμε με το σαγόνι στο πάτωμα)

oa

Έχεις βαρεθεί τις σειρές πλέον. Έτσι δεν είναι;  Πέρα από τις κλασσικές (τύπου Game Of Thrones, House Of Cards) που εξακολουθείς να τις παρακολουθείς βρέξει χιονίσει, οι καινούργιες που πετάγονται σαν τα μανιτάρια, δεν σου λένε τίποτα (με εξαίρεση το Stranger Things που μας πήρε το σκαλπ).

Και εδώ εμφανίζεται πάλι το Netflix (να ‘ναι καλά τα παιδιά) με το The OA και την (αξιολάτρευτη και πανέξυπνη) Brit Marling, παίρνοντας τεράστιο ρίσκο με ένα σενάριο που υπογράφει η ίδια και ένα προφανώς δυνατό budget για να μας τινάξει τα μυαλά.

Μόλις δείτε το πρώτο επεισόδιο, να μου το θυμηθείτε, θα κοιτάξετε τον/την διπλανό σας (αλλιώς τον τοίχο, αν είστε μόνοι) και θα πείτε “ρε μαλάκα, τι ήταν αυτό που είδαμε μόλις τώρα”;

Η Prairie έχει εξαφανιστεί από το σπίτι της εδώ και 7 χρόνια μέχρι που…αποφασίζει να εμφανιστεί. Στην ουσία δεν ξέρουμε καν αν το αποφάσισε αυτή, στο ερώτημα που της τίθεται σχετικά με το που ήταν, αρχίζει και μασάει τα λόγια της δίνοντας αόριστες “περίεργες” απαντήσεις, μέχρι που μια αναγκαία ανταλλαγή (είπαμε, δεν κάνουμε spoiler), θα γίνει η αφορμή για να μάθουμε την ιστορία της η οποία ας πούμε πως ξεκινάει από το ανθρώπινο δράμα και καταλήγει σε ένα από τα πιο wtf sci fi αγωνιώδη πράγματα που έχουμε δει. Ποτέ.

Δεν έχει νόημα να κρίνουμε ερμηνείες κτλ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πούμε ευχαριστώ στην Brit και σε όποιον παίρνει τις αποφάσεις στο Netflix που είχαν τα cojones να στηρίξουν τέτοιο πρωτότυπο σενάριο (το οποίο αν τελικά το πηγαίνει εκεί που το νομίζουμε, θα γίνει χαλασμός).

Αν ζητάς μια ακόμα εσάνς από Stranger Things με μια ιστορία που θα σε καθηλώσει, είσαι εδώ. 8 επεισόδια σε περιμένουν και δεν πρόκειται να σε αφήσουν αν δεν τα δεις όλα. Εμείς σε προειδοποιήσαμε.

Υ.Γ.: Για το δικό σου καλό, μην δεις trailer. Θα σου χαλάσει κάτι όμορφο.

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.