Το τριπάρισμα αυτού του καλοκαιριού είναι μια ευγενική χορηγία των Horseback

12 Jacket (Gatefold - Two Pocket) [GD30OB2-N]

Οι Horseback από την όμορφη North Carolina είναι μια περίπτωση μυστήρια. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν μεγάλο όνομα που θα γεμίζει αρένες (αν και ποτέ δεν ξέρεις, εδώ έχουμε δει άλλα κι άλλα), ούτε θα απασχολήσουν αρκετό κόσμο μιας και κρατούν γερά τον underground χαρακτήρα τους.

Α, και επειδή ξέχασα να το αναφέρω, έχουμε να κάνουμε με συγκρότημα που ανήκει στην Relapse. Κάτι το οποίο σημαίνει πως ο ήχος τους έχει ταυτόχρονα έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα αλλά από την άλλη με την καινούργια τους κυκλοφορία που τιτλοφορείται  “Dead Ringers”, απομακρύνονται όχι μόνο από τον ήχο των labelmates τους αλλά και από τον δικό τους.

Οι Horseback λοιπόν, το 2007 έπαιζαν κάπως έτσι:

το 2012 εξελίχθηκαν σε αυτό (που αν εξαιρέσεις τα φωνητικά και τους έκανες Έλληνες, γέμιζαν το An με ευκολία):

το 2014 κυκλοφόρησαν έναν από τους πιο “μαστουρωμένους” δίσκους όλων των εποχών με τίτλο “Piedmont Apocrypha”:

και σήμερα κυκλοφορεί ο καινούργιος τους δίσκος που ακυρώνει την πορεία τους μέχρι τώρα και μας παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό ηχητικό πρόσωπο. Η περιγραφή αναφέρει psychedelic rock και stoner και θα έλεγα πως είναι σχετικά λάθος.

Ένωσε τους Puscifer με τους Massive Attack με συγκρότημα που ξέρει να κρατάει κιθάρες και καταναλώνει σχεδόν καθημερινά διάφορα είδη ναρκωτικών (γι’ αυτό τον λόγο δεν καταντούν βαρετοί παρά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους), και έχεις μια απλή περιγραφή του πως ηχεί το “Dead Ringers”. Δίσκος για εντελώς zen καταστάσεις, σηκώνει ακουστικά, ηρεμία, χαλάρωση (όπως πρέπει να είναι το σωστό καλοκαίρι δηλαδή) και ίσως η νηφαλιότητα να μην βοηθάει αλλά αυτό είναι στο χέρι σας.

Αγοράστε το, κλέψτε το ή απλά ακούστε το στο Spotify και γίνετε ένα με το σύμπαν. Ακολουθεί μια μικρή γεύση.

 

Στέλιος Τσουμπανίδης


Συλλέκτης εμπειριών, ρεαλιστής (άρα απαισιόδοξος), έχει κάνει το daydreaming επάγγελμα. Η συμπαντική αλήθεια κρύβεται στις ατάκες του Bill Hicks και στο bacon.