Vodka Juniors | Athens Release Show Warrior Anthems + 10 To Go & Junkheart

3

Junkyard Presents:

Γράφει ο Mr. Soundproof,

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είναι να βρίσκομαι σε συναυλίες, φεστιβάλ και κάθε μορφής δρώμενα που επίκεντρό τους είναι η μουσική. Είναι ένας τρόπος να ξεχάσεις όλα όσα σου μαυρίζουν την καθημερινότητα, ένας τρόπος κάθαρσης της ψυχής, ένας τρόπος το μυαλό να ταξιδεύει.

Το Σάββατο που μας πέρασε, 31 Μαρτίου, είχα την χαρά να βρίσκομαι στο χώρο του Gagarin στη Λιοσίων, για την παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς των Vodka Juniors, ” Warrior Anthems”.

Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τη γνώμη μου όσον αφορά στο άλμπουμ. Αυτό που προσπαθώ κάθε φορά να κάνω με κάθε καλλιτέχνη που έχει χρόνια στον χώρο και στην δισκογραφία, είναι να αντιμετωπίζω το εκάστοτε άλμπουμ σαν να είναι το πρώτο του, όσο εφικτό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο, μιας και είναι στην φύση μας διαρκώς να κάνουμε συγκρίσεις. Από την άλλη όμως ο καθένας μας μεγαλώνει, ωριμάζει, τα γούστα μας αλλάζουν, κολλάμε με καινούργια πράγματα, οπότε περνάμε περιόδους που κολλάμε και με άλλες μουσικές. Το ίδιο συμβαίνει και στην ζωή του μουσικού, οπότε αναπόφευκτα και στο μουσικό του αποτέλεσμα. Η εισαγωγή μου οφείλεται στο ότι διάβασα κριτικές για το άλμπουμ με συγκρίσεις, όπως επίσης και σε κουβέντες που άκουσα και συνέβη κάτι αντίστοιχο, επομένως δεν θα ήθελα με τη σειρά μου να το επαναλάβω. Για να μην μακρηγορώ άλλο, το άλμπουμ το λάτρεψα από το πρώτο άκουσμα. Έχει καλή παραγωγή, υπάρχει ισορροπία στην εναλλαγή τον κομματιών και ακούγεται από την αρχή ως το τέλος με μεγάλη απόλαυση.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε τώρα για την εμπειρία του live. Όσοι γνωρίζουν τους Vodka και τους παρακολουθούν, ξέρουν τι θα συναντήσουν σε μία συναυλία τους. Το αμέσως μεγαλύτερο προσόν ενός καλλιτέχνη μετά την μουσική του, είναι η ικανότητά του να το στηρίξει στην εμφάνισή του, και οι Vodka Juniors είναι masters στο live performance τους και αυτό είναι που με έκανε να αρχίσω να τους παρακολουθώ τόσο φανατικά.

Έτσι λοιπόν και αυτό το Σάββατο το live ήταν εκρηκτικό. Μετά την προθέρμανση του κοινού από τους 10 T0 Go και τους Junkheart, οι Vodka Juniors ξεκίνησαν με το “Fighting giants”, το πρώτο track του άλμπουμ. Ένιωθες την ενέργεια και την δυναμική τους, η οποία είναι αστείρευτη καθ’ όλη την διάρκεια της συναυλίας. Σε αυτή τους την εμφάνιση, ο punk εαυτός τους ήταν αυτό που υπερείχε και φυσικά δεν έλειπαν τα φουσκωτά, τα stage diving και όλα αυτά που αλληλεπιδρούν με το κοινό. Αγαπημένη μου στιγμή, μόνο και μόνο επειδή οι στίχοι είναι αυτό με το οποίο ταυτίζομαι τα τελευταία χρόνια, είναι το “Rise Up” από το “Dark Poetry”.

Είναι άδικο να προσπαθήσει κανείς να περιγράψει τις εμφανίσεις τους με λόγια, οπότε γι εκείνους που για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν παρευρεθεί ποτέ σε live τους, ακόμα και αν ακολουθούν άλλους μουσικούς δρόμους, αξίζει να κάνουν το βήμα και να τους γνωρίσουν. Αυτό είναι ταλέντο, να μπορείς να κερδίσεις αυτούς που δεν ενστερνίζονται τον ήχο σου, αλλά όταν σε συναντήσουν να γίνουν ένα με τα συναισθήματα που εσύ μεταδίδεις, πράγμα που οι Vodka Juniors έχουν την ικανότητα να κάνουν.

ΥΣ: Ο σκοπός της στήλης Junkyard δεν είναι να κάνει κριτική, αλλά να προτείνει πράγματα που αγαπάμε και θέλουμε να τα μοιραστούμε με ανθρώπους που είναι ανήσυχοι και ψάχνουν προτάσεις και συμμερίζονται την δική μας αισθητική και κουλτούρα. Μέχρι την επόμενη φορά καλή συνέχεια.

Vodka Juniors Links

BandcampFacebookInstagramSpotify

Φωτογραφίες: Ζήσης Τσούμπος

1

2

vodka juniors gagarin 03 2018_4759